תלבושות חינה

תלבושות חינה

עדות המזרח שומרות על טכסים עתיקי יומין, ובמיוחד כאלה המלווים את החתן ואת הכלה לקראת נישואיהן, או כפי שאנו מכירים את הטכס היום כטכס החינה

כל עדה והטקס שלה

עדות המזרח שומרות על טכסים עתיקי יומין, ובמיוחד כאלה המלווים את החתן ואת הכלה לקראת נישואיהן. שתי העדות שמאד מקפידות על טכס החינה הן התימנים והמרוקאים. העדה המרוקאית תמיד תכננה את הטקס לערב החתונה כדי לאחל לזוג חיים מאושרים ולאישה שנות פוריות וילדים מוצלחים. התימנים אוהבים לערוך את הטקס כשבוע ימים קודם כדי להאריך את ימי ההכנה והשמחה.

יש הסברים רבים לטכס החינה. "למצוא חן בעיניו" מוזכרת במקורות. המילה "חינה" באה מהמילה "חן" ויש שטוענים שהיה תבלין בשם זה. בכל אופן את האירוע חוגגים ברוב פאר ובמיטב המעדנים.

מחליפים תלבושת חינה מספר פעמים

התימנים מכינים את התפאורה שעות רבות לפני כניסתם של האורחים. את הכלה מלבישים מוקדם ומסדרים לה את התסרוקת. זמן רב מוקדש לאיפור. מאפרת מיוחדת מקשטת את פניה בסומק ובשפתון לפני שהיא עונדת את התכשיטים העתיקים. ישנן משפחות ביישובים עם ריכוז גבוה של יוצאי תימן {ראש העין} שיש להן תכשיטים בני מאות שנים שעברו מדור לדור.

הכלה תחליף תלבושת חינה מספר פעמים באותו ערב. החתן ילבש בגד צבעוני וכובע מיוחד. שני הדברים יהוו תלבושת חינה בשבילו.

ליווי הכלה בכניסתה לאולם

מקובל שההורים של החתן והכלה יתלבשו בבגדים מסורתיים וככל שניתן גם האחים והאחיות. המראה של שתי המשפחות עם כלי נגינה ותופים שמלווים את הכלה הוא אכן מרשים ומרגש. תלבושת חינה היא צבעונית מאד ויחד עם התכשיטים המיוחדים, מהווה גורם מרכזי להצטרפות כל הנוכחים למעגלי השמחה.

אצל התימנים ואצל המרוקאים, בני כל הגילאים עומדים ורוקדים. השילוב של סבתות וצעירות שרות ורוקדות לכבוד החתן והכלה נמשך לאורך שעות.

החלפת תלבושת חינה במהלך הערב

בדרך כלל שני בעלי השמחה יחליפו את תלבושתם מספר פעמים במהלך הערב. בגדים ממשי מעוטרים בזהב מסמלים את האושר והעושר שמאחלים להם בחיים. הכלה נראית מרשימה ביותר בבגד אדום מפואר וכתר ארוך על ראשה.

לקראת סוף הערב כל האורחים מורחים "כופר" על כפות ידיהם של החתן והכלה, כדי לאחל להם אושר ועושר, חיים משותפים והרבה ילדים ונכדים.

תלבושת חינה – מהודרות, עתיקות ומלהיבות!


בשיתוף עם כאן האירוע